Întruparea

Într-o seară aspră de iarnă, un om a auzit niște bufnituri neregulate în ușa exterioară de la bucătărie[1]. Se duse la fereastră și a văzut cum niște vrăbiuțe mici și tremurânde, atrase de căldura evidentă din interior, se bufneau în zadar de geam.

Impresionat, fermierul s-a îmbrăcat gros și a mers cu greutate prin zăpada proaspătă să deschidă ușa hambarului pentru păsărelele chinuite. Aprinse luminile, aruncă niște fân în colț și presără o urmă de biscuiți sărați ca să le îndrume spre hambar, dar vrăbiuțele, care se risipiseră în toate direcțiile când ieșise el din casă, se ascundeau încă în întuneric, înfricoșate.

A încercat diverse tactici: să înconjoare păsările și să le mâne în hambar, să arunce firmituri de biscuiți în aer către ele, să se retragă în casă pentru a vedea dacă vor zbura singure în hambar. Nu a funcționat nimic. El, o creatură străină uriașă, le speriase; păsările nu puteau înțelege că dorea să le ajute.

S-a retras în casă și a privit pe fereastră vrăbiuțele condamnate. Pe când se uita, un gând l-a lovit ca un trăsnet în zi senină: ”Dacă aș putea deveni o pasăre – una dintre ele – doar pentru o clipă. Atunci nu le-aș mai speria așa. Le-aș putea arăta drumul spre căldură și siguranță”. În același timp i-a venit un alt gând. Pricepuse întregul sens al Întrupării.

Ca un om să devină pasăre este nimic în comparație cu Dumnezeu devenind om. Ideea că o ființă supremă, la fel de măreață ca universul pe care l-a creat, se limitează de bunăvoie la un trup omenesc a fost – și este – prea mult pentru ca unii oameni să o creadă.

Paul Harvey,

The Community Echo (Glasul comunității), decembrie 2014, p. 6, col. 1.

Buletinul Parohiei Ortodoxe Grecești Sf. Împărați Constantin și Elena

traducere de Pr. George-Ovidiu Chirița

[1] Ușă suprapusă peste cea obișnuită pentru a o proteja de intemperii; are fereastră.

Reclame

Despre Pr. George Ovidiu Chirița

Om, bărbat, creștin, soț, tată, preot și român
Acest articol a fost publicat în Spiritualitate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s